Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi karınin dirimsel öneme sahiptir. Araştırmalar yangın çıbanladıktan yalnızca 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk bâtınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarış kadar faktörlere ilişkilı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının elan koca bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede elan kazançlı olabileceği konusunda hemfikirler.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşeli bu tür bapların en eke avantajı duman sızdırmaması ve belli derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra saye eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz eksiksiz uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Ayrıca, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı kusursuz sağlayacak şekilde ağırlıklması gereken paroba.

Yangın merdiveni kapısı 90 dakika ali ısıya karşı dayanıklı olmalı, panik barlı dizge ile kolay merdivene ulaşımı yangın kapısı esenlamalı, aynı anda takkadak bir küme kişinin dünyaarı dosdoğru çıkmasını esenlayabilmeli ve haricen açılmamalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan güvenli bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalı, kolaylıkla ve hariçya sahih açılmalıdır.

 Gestaltnın kuma merdivenlerinin yangın ve sair acil hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak akseptans edilir.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları ekseriya otomatik olarak kapanan ve ürkü pası üzere ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz yufka malzeme kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı sinein sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan zayıf kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını vesair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara çıkarmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin ortak noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın güvenliği mevzusundaki vukuf birikimimizi ve deneyimimizi, bediiyat ve modern düşüncemlarla birleştirerek yaşam alanlarınıza kadir katmayı hedeflemektedir.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Report this wiki page